Nissan Infiniti – Den japanske drømmen

Det er i år 30 år siden en topp hemmelig arbeidsgruppe satte seg ned for å skape en ny luksusbil. Bilen skulle være i stand til å konkurrere med de allerede store veletablerte luksusmerkene i Europa og Amerika. Bilen de skulle lage var en ny Nissan.

Ideen bak bilen var å kombinere luksus med høy ytelse, bil som folk ville elske å kjøre. To år senere ble navnet valgt og en frisk og moderne logo ble designet for å matche de rene linjene i bilen.

Nissan Infiniti ble offisielt lansert i 1989 hos 51 forhandlere over hele USA. To ulike luksusmodeller av typen sedan ble lansert, som raskt viste seg å bli svært populær blant elskere av luksusbiler.

I 2001 ble en hel rekke moderne funksjoner lagt til Nissan Infiniti, for å bidra til å forbedre ytelsen og generelle kjøreegenskaper av modellen. En av de mest betydelige forbedringer var en intelligent cruise-control, som brukte laserteknologi for å hjelpe sjåføren å holde riktig avstand til bilen foran, helt automatisk. En helt spesiell monitor ble også lagt til i 2001, som viste bilene bak deg. Denne funksjonen ga bilistene en helt ny opplevelse som bidro til å gjøre kjøringen enklere og morsommere.

Nissan Infiniti er en av verdens mest populære biler og har helt klart blitt en modell som har klart å konkurrere med både BMW og Mercedes, samt flere amerikanske modeller. Nissan Infiniti er rett og slett en japansk drøm.